ett sånt där ljus, i en sån där tunnel

Jag ser ljuset!
Förpackningarna till mitt examensarbete är klara (i den mån att det går att visa upp dessa på presentation) och rapporten är skriven och korrekturläst. Ska läsa igenom den en gång till, skicka in på tryck och efter tisdag tänker jag pusta ut. Underbart!!!
Kan väl visserligen erkänna att jag ändå är rätt nervös för feedbacken.. ooooh. Och att jag har ollon (ja, du läste rätt) på förpackningarna, vilket känns lite pinsamt (?) att presentera inför ledningsgruppen. Inte ens jag är så kaxig.



stormar

En heldag på Gröna Lund med gott sällskap har passerat. Underbart var det, på alla sätt och vis. I mängder levererade vi under flera timmar skratt och skrik, om vartannat.

Eftersom dagen inte ägnades åt examensprojektet så får jag sitta nu i natt. Har hållt på sen åtta ikväll och min deadline ligger runt hörnet och bara väntar på att hoppa fram och skrämma mig, precis som dom där hemska människorna i spökhuset på Grönan.

Jag märker att jag är trött. Hur visar det sig då? Jo, jag blir fånig och gråtfärdig av att se vackra saker. Det är en hemskt egenskap verkligen. Klump i halsen är ingen höjdare.
Gammal skiss - Kändes passande

lite mycket nuråsaetteh

Nu slår det över. Kinderna är nerkletande av mascaran som rann när jag bröt ihop av skratt. Behövde bara återuppta ett nöje jag hade för sidåsär 12 år sen, jag spelade helt enkelt Metallica i highspeed. Allt blir så fruktansvärt klämkäckt och härligt i högre hastighet!
Jag är en mycket, mycket övertrött kvinna. Så är det.
I helgen ska jag ladda in alla Type o Negative skivor på datorn och bara köra highspeed tills högtalarna gråter. Det är lycka i all sin enkelhet.
Om man inte kopplar varför jag tog en bild på Gargamel så får man skylla sig själv. På riktigt.

Dagens Metro

Metros atrikel om att i storstaden vågar man sticka ut. Jag vet tydligen vad det innebär att vara mig själv, det är väl klart... jag har aldrig varit nån annan :)
Läs artikeln på Metro.se och passa då på att läsa om finaste Simon också. Han uttryckte det bra på frågan om vad som gör honom speciell, han sa " Jag känner mig inte speciell så jag vet inte vad det ska vara." När fick den frågan blev jag mest tyst. "Vad menar du?, Speciell? Va?..." Redaktionen gjorde ett bra beslut i att strunta ta med det.
Nu fortsätter vi suspension-livet och planerar inför nästa öppna hängning. Mer info om det senare!

skönt det där

Nu är jag glad. Mötet gick bra.
Toodeeeloooo

Deadline

Har inte riktigt haft tid med bloggandet sista veckan.. fullt upp med mitt examensprojekt. Det brinner banne mig i knutarna nu angående det.. Har möte med dom i dag och sedan får jag tuta och köra som en galning för att hinna. Men det är kul, det är RIKTIGT kul. Tror att när jag får lite distans så kommer jag nog uppskatta på ett annat sätt vad jag har gjort och gör. Problemet med mig är att jag hela tiden kommer på nya idéer. Den delen är över nu.. måste lägga ner det... Gå vidare med dom designer jag har. Gud så svårt det är.

kloka ord

Oscar Wilde ska ha sagt det kloka citat jag nedan lekt ihop en bild med. En dag som denna efter galna timmar med mockup-skapade och kreativtet kan det vara skönt att få sig påminnelse. I dag såg jag av en händelse att en vän hade postat citatet på en sida. Det tackar jag för och fortsätter se framåt.
Exprojektet börjar bli en enorm stress nu, jag jobbar jobbar jobbar men det känns inte som att jag kommer någonstans. Som den sanna dramaqueen jag är skulle jag vilja likna det med en mardröm, där man måste springa men benen blir till gummi, eller det känns som att springa i lera. Allt går i slowmotion.
Jag vet, överdriven dramatik, MEN jag börjar få mer och mer svårt att se mig själv finalera detta projektet med alla målen uppfyllda. Vart tog tiden vägen exempelvis?
Och varför tycks jag få en lätt utvecklingsstörning när jag ska tänka logiskt i konstruktion?
Hur som haver, jag öser på som en påtänd iller denna vecka och hoppas på det bästa. Kanske stiger självaste Jesus ned på jorden och ger mig en hjälpande hand? Kan ju aldrig tänka mig att han skulle ha viktigare saker för sig...?

För den som vill

Följ min blogg med bloglovin

ex ex ex

Segstartad söndag må jag säga. Men nu har jag fått i mig pizzza (tack Danne) och borde nog ta mig i kragen och fortsätta med exprojektet. Ska spendera hela morgondagen i verkstan och printa, biga, skära, vika, printa, biga, skära, vika, printa, biga, skära osv.
Drömde i natt att jag hade total fail på artworken... Ingen satt där det skulle och jag fick panik. Känns som att jag har det här i skallen bokstavligen dygnet runt.

I går var det tjejkväll hos Elvis, så jävla trevligt! Och jag blev inspirerad och taggad till tusan av dessa damer. Framtiden - Här kommer jag!

Abschied Gesicht

Denna gamla skulpur har nu blivit såld. Jätte kul och helt oväntat blev jag kontaktad av en herre som gärna ville ha den i sina ägor. Och återigen inser jag hur mycket jag saknar skulptur!!! När ekonomin väl har stadgat sig lite ska jag införskaffa material. Kom på att det blir perfekt under semestern i stugan att plocka upp passionen för gips. Det får bli ett sånt där löfte till mig själv.

  • Det lämpar sig att fortsätter med examensprojektet i dag med. Satt till två i natt med artwork. Trots att jag jobbar på med det så känns det inte som att jag kommer någon vart. Idag skall rapporten även ta mer ordentlig form så jag kan få svart på vitt hur jag ligger till.
  • Skiss på nya hemsidan ska vara klar i dag, inte okej att visa upp den jag har till nya uppdragsgivare. Bör prioritera detta snarast eftersom framtiden faktiskt ser mer lovande ut än jag hade hoppats på.
  • Skicka bilder till Madicken för att publicera på Female Tattoo & Art Exhibition 2011s facebook-sida. Den underbara kvinnan frågade mig om jag ville ställa ut konst där och självfallet tackade jag ja!
  • Förhoppningsvis lugnar min hosta ner sig så jag kan gå på Releasefest för Katerina Janouchs nya bok på Pom Pom Parlour. Det hade jag verkligen sett fram emot så jag hoppas hoppas hoppas att det lugnar sig inom några timmar.
Ja jag skulle visserligen vilja skriva ner en rad massa andra saker men inser att det kanske inte är så logiskt att ta på sig för mycket. Bättre mindre och kännas att man lyckas är mycket och misslyckas helt.
Bara att svepa en till kopp kaffe och sätta igång!

suspension + metro = sant

Igår var det suspension-fotografering för Metro med East Street Piercing. Det ska bli så kul att resultatet i tidningen! Troligtvis blir det numret den 17e maj, MEN jag återkommer med datum när jag vet helt säkert.
Som vanligt var det kärlek hela vägen och kamraterna hjälpte mig upp med omtanke. Det var lite svårare denna gången för jag är inte helt frisk. Nu vet jag av erfarenhet varför man ska vara i sitt esse. Nästa gång ska jag vara frisk, stark och väl förbered.
Självfallet var det trots sjukdom en skön hängning. Och den begåvadade fotografen fick till en riktigt schyssta fotografier. Jag känner mig mer taggad på suspension i fotograferingssyfte nu. Har en del idéer som jag vill få till.
Bild från tidigare suspension.

Nu ska jag återgå till verkligheten, komplettera en tenta och fortsätta på mitt examensarbete. Men jag bär med mig ganska intensiv smärta i ryggen i dag som påminnelse ;)

vitlöksfanatiker

Jag hostar vidare och gör allt jag kan för att det ska bli bättre... En skön drink bestående av vitlök, citron, honung, ingefära och vatten ska banne mig göra mig frisk. Pronto.
Tack och lov kan spendera dagarna med att jobba på mitt examensarbete. Det går framåt. Inser allt eftersom att jag är tvungen att offra vissa designdelar för att det skall bli praktiskt. Det får vara så. Ser fram emot när det är klart och jag hoppas att jag blir så nöjd som jag vill bli, och även uppdragsgivaren såklart!

oh holy zombie

Efter många timmar är min zombie äntlingen klar. Passade på att göra klart den i natt, eftersom jag ändå inte kunde somna på grund av hosta.
Det är nästan svårt att känna om jag är nöjd eller inte för jag tror att jag har stirrat mig lite blind på den. Men jag får titta på den om en vecka eller så och avgöra vad jag tycker. Ska även passa på att skriva ut lite bilder nästa vecka, alltid lika kul att se bilderna på papper.

RSS 2.0