inspirerad

Blev så grymt inspirerad av en tutorial igår och testade att göra en egen version. Resultatet syns nedan.. blev faktiskt rätt nöjd. Om inte annat så fick jag en hel del idéer på andra saker jag skulle kunna göra.
Men den här dagen ska spenderas åt skulptur... häller i mig en del kaffe först, sen jäklar!


Hummingbird

Plockade igår upp en i illustration jag gjorde påbörjade för nån månad sen, en kolibri. Ville bara leka med den för att se vad den kunde bli. Hade riktigt kul med illustrationen... timmarna flög förbi utan att jag märkte det. Satsar nu på att inte direkt ha mål med det jag gör, vill mest bara utforska programvarorna mer.
Ska bli kul att se den i tryck sen.
Hela illustrationen


Detalj

Och så självfallet grundillustrationen som jag baserade det hela på. En liten kolibri.

I går gjorde jag förövrigt den första prototypen på en skulptur jag planerar. Blev rätt nöjd men insåg allt eftersom att jag nog måste ändra tillvägagångssätt för att kunna "massproducera" den. Alldeles för mycket detaljer för att bara göra en enkel gjutform av.

Problem är till för att lösas eller vad säger man?

I dag har vi fullt med planer, bland annat måste jag lägga på ett kol med beställningsskulpturen.


Suspension nummer fem

Helgen spenderades i fagra Kopparberg hos fagra Madicken. Som tänkt blev suspension av, efter en hel del motgångar som hette duga, men trots motvinden lyckades vi med hjälp av andra få till en varsin hängning.
Behöver jag säga hur det var? Nej, det funkar nog lika bra att bara titta på bilderna nedan och förstå känslan.
Som vanligt ett stort jävla tack till Daniel Sunneson som står för otrolig fotografering.

CaSO4

Påbörjade skulpturbeställningen igår. Därav titeln på inlägget... alltså gips.
Vad ska man säga? I mitt huvud ekade James Bates och liksom guidade mig igenom processerna från minnet. MEN nu gör jag ju faktiskt inte en avgjutning som jag tidigare gjort, eller åtminstonde utgått i från. Gör nu istället på följade sätt.. Bygga upp stor klump av gips, sedan skulptera fram motivet. Tricky tricky. Det går sådär kan man väl påstå. Men jag kämpar mig fram, litar på ett gott tålamod, har is i magen och sen får resultatet förhoppningsvis bli bra. Pajade dock nacken har därför tagit paus idag.

I morgon hämtar vi upp Madicken, och drar till hennes sommarstuga över helgen. Massvis med sköna saker ska vi göra.... kan ju nämna att det involverar krokar... aha!
Återgår nu till min militär-zombie som fan får vara klar nångång. Har hållt på med henne i nån månad nu, snöar fast på smådetaljer. Ikväll ska hon bli klar!

Stugliv

... så vi är alltså på semester nu. Jag och den där herren jag har vid min sida.
Vi har försökt att inte göra så himla mycket planer under den här semestern. Förra året tågluffade vi i tre veckor, vilket innebar en hel del planering. Så den här semestern är lite av en kontrast till det. Vad gör vi då? Jo, vi slappnar av och njuter!
Eftersom vi har lyxen i form av ett litet hus på landet så spenderar vi en hel del tid här. Skjuter luftgevär, äter god mat, dricker gott, kastar pil, spelar kort, kastar boll, plockar bär, besöker sevärdigheter och så vidare, och så vidare. Ja, jag skryter och det har jag bestämt att jag får. Tänker inte skämmas eller sticka under stolen att vi har det oförskämt bra här, jag och mannen.
I dag åkte vi till Kvarntorpshögen. Jag har tjatat om att jag vill att Danne ska se det, för jag visste att han skulle älska det.. och det gjorde han! Passade även på att åka förbi min gamla skola och bli nostalgisk.
Ett besök till Dannes syster fick vi också in, väldigt trevligt!
Har spenderat kvällen med att skissa på skulpturer jag i morgon ska påbörja. Livet leker!

Sonisphere

Lördagen spenderade jag bokstavligt talat varje sekund på Sonisphere. Hjälpte till att stå i kassan i Eaststreet Piercings tält. Många timmar blev det men fan vad kul jag hade. Simon, världens bästa, öste på med stick och gjorde ett förbannat bra jobb. Hur jag skötte mig låter jag vara outalat, min första gång i sammanhanget och jag var rätt nöjd. Inte fick jag varken skäll eller smisk av Simon, bara en sån sak!

Dagen avrundades med Slipknot! Sist jag såg dom var 2002 vill jag minnas... på Iowa turnén. Ja, åren går kan man väl säga. Den konserten kommer alltid ligga på top 5 listan över absolut bästa konsterter jag någonsin sett och jag måste säga att i lördags höll dom fan måttet. Herre jesus vad bra det var. I och med att jag hade stått och jobbat i över 12 timmar så orkade jag mig inte in i moshpit den här gången, MEN det dög mer än väl att stå på avstånd och avnjuta, banga och rysa...
Glad i hågen och optimistisk begav vi oss till Kellys på natten, mötte där upp min blivande man. Ganska snart slog tröttheten in dock och en taxi förde mig hem och jag sov en lång god natt.

Nu, ja nu... Är jag och Danne på landet i stugan! Underbart kan väl endast vara den korrekta benämningen på tillvaron. Mer om det senare.

inte så värst bra va

Nej, det går inte att förneka.. Att blogga är inte min starka sida direkt. En period av inlägg varje dag följs av perioder av tystnad. Med detta i tanken fyller jag här på med lite godsaker som händer, har hänt eller kommer att hända.
Vi börjar med den fina piercingen jag skaffat. Lägger åt sidan mina tankar jag haft om att Jag är för gammal för piercingar numera... Nej, man kan ju inte bli det. Skäms på mig.
Emilia på East Street Piercing gjorde den och jag är grymt nöjd!

...När jag ändå har nämnt East Street, kan jag lika gärna fortsätta. Gjorde flyers åt dom och reslutatet ses nedan!

Fram och baksida

Detalj


Detalj

... Nu ska jag fortsätta på illustrationen jag påbörjade igår och sedan måste jag verkligen planera semestern lite. Vi drar till sommartugan och jag ska ta upp skulptur, fick en grym beställning som jag verkligen längtar till att påbörja.


RSS 2.0